Skip to main content

Προϋποθέσεις & τρόποι εισαγωγής

Τα Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουρισμού παρέχουν αρχική επαγγελματική κατάρτιση σε απόφοιτους:

  1. της τυπικής μη υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
  2. Γ.Ε.Λ. και ΕΠΑ.Λ.,
  3. ΕΠΑ.Σ., Σ.Ε.Κ.,
  4. Ανώτατης εκπαίδευσης, σε ειδικότητες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νόμο 4186/2013 «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» (Α΄ 193) του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουρισμού παρέχεται δωρεάν.

Προϋποθέσεις φοίτησης 

  • Με την συμμετοχή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και την συμπλήρωση στο Παράλληλο Μηχανογραφικό την επιλογή της Σχολής μας.

Οι προϋποθέσεις, η διαδικασία εισαγωγής, ο αριθμός των εισακτέων ανά Μονάδα Κατάρτισης και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια ορίζονται στην «Προκήρυξη εισαγωγής καταρτιζόμενων» που δημοσιεύεται κατά τους θερινούς μήνες κάθε έτους και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού (www.mintour.edu.gr), αλλά και στην ιστοσελίδα του Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας (www.iekgal.edu.gr).

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, μετά από επιλογή γίνονται δεκτοί:

  • Έλληνες υπήκοοι, και
  • Υπήκοοι κρατών μελών της Ε.Ε. και υπήκοοι τρίτων χωρών (χωρών εκτός κρατών - μελών της Ε.Ε.), οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα και διαθέτουν καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας (επίπεδο Β2).

Οι υποψήφιοι σπουδαστές είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας μη υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης, δηλαδή ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ., καθώς και κάτοχοι ισότιμων τίτλων.